Spelas i Sthlm 18-22 sept!

VALERIES VOICE på Aliasteatern, Stockholm

Efter fullsatta föreställningar i Malmö, Arvika och Halmstad. 18-22 september är det ÄNTLIGEN dags för operan "Valerie's Voice" att besöka alias TEATERN i Stockholm! Verket, som sätts upp i ett samarbete mellan Freebird Malmö och elgitarrkollektivet Krock, är skrivet av tonsättaren Christofer Elgh och regisserat av Helena Röhr utifrån det radikala feministiska manifestet S.C.U.M av Valerie Solanas. –”Det mest spännande som hänt konstmusiken på år och dagar. (…) Operan är isbergstoppen på den nya internationella våg av politiskt medveten konstmusik som vi ännu sett mycket lite av på de stora svenska konsertscenerna” / Hanna Höglund, Expressen –BILJETTER släpps i dagarna, håll utkik! Event: https://www.facebook.com/events/318481975743985

Publicerat av KROCK Måndag 5 augusti 2019

 

Äntligen i Stockholm!

Efter fullsatta föreställningar i Malmö, Arvika och Halmstad spelas ”Valerie’s Voice” den 18-22 september  på Aliasteatern i Stockholm!

BILJETTER HÄR!

”Det mest spännande som hänt konstmusiken på år och dagar. (…) Operan är isbergstoppen på den nya internationella våg av politiskt medveten konstmusik som vi ännu sett mycket lite av på de stora svenska konsertscenerna” / Hanna Höglund, Expressen

Valeries Voice är en lekfull och experimentell opera för 1 sopran, 4 elgitarrer och elektronik som bygger på Valerie Solanas S.C.U.M-manifest. Genom sopranen Paulina Pfeiffer färdas vi genom Valeries tankar kring karriär, familjeliv, politik, religion och konst. I dessa rum får vi följa Valeries tankar och visioner om en rörelse som radikalt vill förändra villkoren för såväl kvinnor som män.

Helena Röhr har regisserat SCUM till ett musikdramatiskt verk som tillsammans med musik skriven av Christofer Elgh visar på textens komplext mångbottnade och humoristiska prägel. Musiken tillåter oss att snabbt skifta från det allvarsamma till det humoristiska i satiren.

Produktionen är ett samarbete mellan Krock och Freebird.

Ensemble:
Krock: Pascal Jardry, Danjel Röhr, Pål Nyberg, Jesper Nielsen – elgitarrer. 
Paulina Pfeiffer – sopran 
Musik: Christofer Elgh 
Regi: Helena Röhr
Kostymdesign: Åsa Gjerstad 
Ljusdesign: Kicki Renberg